KRALINGSE BOS EN PLAS

Het Kralingse Bos tezamen met de Kralingse Plas is een heerlijk recreatiegebied midden in Rotterdam. Al meerdere keren werd het Kralingse Bos genomineerd voor Beste Openbare Ruimte van Nederland. Met 300 hectare (ongeveer 300 voetbalvelden) is het Kralingse Bos het grootste, groene recreatiegebied van Rotterdam. Naast de schitterende natuur in alle jaargetijden is in en rondom de plas en het bos is van alles te doen en te beleven. Eén paradijs voor vogelliefhebbers en fotografen. Ook staat het bos in de herfst vol met honderden (soms zeldzame) paddenstoelen.

ACTIVITEITEN EN SPORT

Het gebied van het Kralingse Bos is perfect om te sporten: skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden of zeilen. In het park lopen verscheidene wandelpaden die afzonderlijke namen hebben. Daarnaast zijn er hardloopbanen, fiets- en skateroutes en speciale ruiterpaden. Voor hardlopen of skaten is het rondje Kralingse Plas, vijf kilometer lang, een mooi parcours. En golven kan ook nog, want aan de oostkant van het Kralingse Bos ligt de Openbare Golfbaan Kralingen. Verder ligt de Rotterdamsche Manage in het Kralingse Bos.

HERTENKAMP

De hertjes in het hertenkamp. Tussen de Venhoeve en het Kralingse Bos ingeklemd.

KLIMPARK

Een avontuurlijke activiteit in het Kralingse Bos is het Klimpark Fun Forest Rotterdam. Hier kun je klimmen in het bos op maar liefst 6 parcoursen met onder andere touwladders, wiebelbruggen en tokkelbanen! Kinderen (vanaf 8 jaar en een lengte van minimaal 1.30 meter) kunnen ook komen klimmen.

GENOEG TE DOEN VOOR KINDEREN

De Kralingse Plas is de perfecte locatie voor een dagje uit met kinderen. Aan de westkant van de Kralingse Plas zijn veel voorzieningen voor kinderen zoals grasvelden en speeltuinen. Er is een kabelbaan, een zandmachine en een waterglijbaan en natuurlijk zijn er ook schommels. Aan de westzijde is ook een strandje en een kinderbad te vinden dat vooral in de zomerperiode populair is. Maar ook in de gratis toegankelijke Kinderboerderij De Kraal zullen kinderen zich vermaken.

Aan de noordkant van de Kralingse Plas aan de rand van het Kralingse Bos ligt een leuke speeltuin en grasweide. In de buurt hiervan bevindt zich een klein hertenkamp.

ETEN EN DRINKEN 

Rond de Kralingse Plas bevinden zich een paar restaurants met ruime terrassen die een schitterend uitzicht hebben op de skyline van Rotterdam. Het populaire café-restaurant De Tuin ligt tussen de twee monumentale molens De Ster en De Lelie in. Door de mooie beschutte ligging aan de plas is het terras van De Tuin een favoriete plek voor veel Rotterdammers tijdens de zomermaanden. Die aantrekkelijke locatie maakt De Tuin ook tot een van de beste terrassen van Rotterdam. Maar ook restaurant De Schone Lei en Brasserie Woodz hebben terrassen die fraaie uitzichten bieden op de plas en het bos. In 2016 is aan de westkant van de plas schuin tegenover De Tuin een nieuwe aanwinst geopend: The Harbour Club.

In het Kralingse Bos bevinden zich eethuis De Eekhoorn en twee pannenkoekenrestaurants. Bij pannenkoekenhuis De Nachtegaal kun je kiezen uit 75 ambachtelijk gebakken pannenkoeken. 

De vele grasvelden rond de Kralingse Plas zijn gemaakt om te picknicken. Barbecueën is toegestaan op de velden bij het strandbad aan het Langepad. De locatie staat aangegeven met borden; open vuur is verboden.

WATERSPORT OP DE KRALINGSE PLAS

Op de Kralingse Plas kun je varen, roeien, zeilen of zelfs surfen. Er zijn mogelijkheden om een zeilboot te huren voor een tochtje op de Kralingse Plas bij Zeilschool De Lelie waar je ook zeillessen kunt volgen.

MOLENS BEZOEKEN

Bezichtig de Kralingse Plas molens De Ster en De Lelie. Zij zijn de enige nog werkende snuif- en specerijen molens in Nederland. Deze 18e eeuwse molens zijn rijksmonumenten en eigendom van de gemeente Rotterdam. De Ster en De Lelie zijn elke tweede zaterdag van de maand in bedrijf en de molens kunnen dan bezichtigd worden. Er wordt dan uitleg gegeven over de productie van snuif en het malen van specerijen. Ook op woensdag- en zaterdagmiddag zijn de molens vaak geopend.

 

SKYLINE VAN HET MOOIE ROTTERDAM

Vanaf de oost- en noordzijde van de Kralingse Plas heb je een formidabel uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Bron: www.cityrotterdam.com

WINKELS IN DE BUURT

 

Coop – Jacob van Campenplein 182 
AH – Marinus Bolkplein 4 
Jumbo – Samuel Esmeijerplein 21  
Dirk – Nieuwe Ommoordseweg 4 
Dirck III – Marinus Bolkplein 8 
Kruidvat – Marinus Bolkplein 26-30  
 

RESTAURANTS IN DE BUURT 

 

Shoarma Grillroom Alexandria – Jacob Van Campenplein 
Eetcafé Vader Jacob – Jacob van Campenplein
Chinees Indisch restaurant Tak Lee – Jacob Van Campenplein

Cafetaria De Gulle Jacob – Jacob van Campenplein
Sparerib Express – Jacob van Campenplein